Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillujemy na grillu elektrycznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa barbecue lub inna
oliwa 4-5 łyżek
sok z cytryny 0,5 szt
ziemniaki 3 szt, średnie
pieczarki 9 szt
karkówka 700 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Grillujemy na grillu elektrycznym

Karkówkę pociąć w długie paseczki i nawlec jak fastrygę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić na ok 1 godzinę, w między czasie przekręcać by oliwa i sok z cytryny ładnie sie rozprowadzały..
Zieniaki obrać i włożyć do wrzątku na ok 5-7 min. Wyjąc i pokroić w plastry.

Rozgrzać grill i ułożyć szaszłyki, w pozostałym sosie zamoczyć plastry ziemniaków i pieczarki, również ułożyć na grillu. Mozna tez upiec paseczki papryki.
obracać i od czasu do czasu smarować oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 05.04.2011 11:51
pychotka:)
Misiek1 01.03.2011 14:28
Już nie mogę się doczekać sezonu grillowego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak