Grillujemy na grillu elektrycznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa barbecue lub inna

  • oliwa

    4-5 łyżek
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • ziemniaki

    3 szt, średnie
  • pieczarki

    9 szt
  • karkówka

    700 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pociąć w długie paseczki i nawlec jak fastrygę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić na ok 1 godzinę, w między czasie przekręcać by oliwa i sok z cytryny ładnie sie rozprowadzały..
Zieniaki obrać i włożyć do wrzątku na ok 5-7 min. Wyjąc i pokroić w plastry.

Rozgrzać grill i ułożyć szaszłyki, w pozostałym sosie zamoczyć plastry ziemniaków i pieczarki, również ułożyć na grillu. Mozna tez upiec paseczki papryki.
obracać i od czasu do czasu smarować oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 05.04.2011 11:51
pychotka:)
Misiek1 01.03.2011 14:28
Już nie mogę się doczekać sezonu grillowego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat