Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowy bukiet jarzynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapelusze pieczarek 3 szt
kalafior 150 g
sos
oliwa 2 łyżki
żółte curry 1/4 łyżeczki
suszona papryka 1/4 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
suszony szczypiorek 1/4 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczki
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
cebula 1 szt
papryka 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowy bukiet jarzynowy

Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać. Kalafiora gotować na parze przez 20 minut. Wyjąć, przekroić na pół. Cebulę pokroić na ćwiartki. Pieczarki umyć, wykręcić z nich nóżki. Paprykę przekroić wzdłuż na połowy. Warzywa grillować na mocno rozgrzanym grillu przez 15 minut. Gotowe warzywa polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 14.01.2012 11:42
super
maryśka 04.09.2011 11:29
pycha
kochanyptysiu 12.07.2011 19:39
piekne
Basia14 28.05.2011 21:50
uwielbiam takie dodatki z warzyw, super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak