Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany z pstrąg z pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nadzienie

pieczarki 40 dag
czosnek 2 ząbki
szczypiorek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 2 łyżki

marynata

cytryna 2 szt
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pstrąg 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany z pstrąg z pieczarkami

Pieczarki kroimy w kosteczkę , czosnek wyciskamy. Na maśle podsmażamy grzybki z czosnkiem , solimy do smaku i doprawiamy pieprzem . Na koniec dodajemy posiekany szczypior , odstawiamy. Pstrągi myjemy osuszamy . Do miski wlewamy wodę dodajemy pokrojoną w plasterki cytrynę kilka pokrojonych ząbków czosnku , sól i wyciśniętą cytrynę . Do marynaty wkładamy pstrągi streczujemy miskę i odkładamy do lodówki na noc. Rozpalamy grill lub rozgrzewamy jeżeli używamy elektrycznego. Pstrąga smażymy z obu stron. Kiedy grillujemy druga stronę pstrąga tą gotową nacinamy na karku i nakładamy pieczarki. Całość kropimy sokiem z cytryny i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 30.06.2014 13:20
swietne polaczenie smakow
stan2401 18.06.2014 09:32
fajna rybka, z pieczarkami jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak