Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany szaszłyk z kiełbasy z grzankami z ciemnego pieczywa

5.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Poznajcie niestandardowy przepis na grillowaną kiełbasę! Przygotujecie ją w formie szaszłyków z dodatkiem cebuli, grillowanego czosnku i grzanek z masłem czosnkowym. Do takiego dania świetnie sprawdzi się Barszcz Biały Kucharek . Takim zestawem z pewnością zaskoczycie swoich gości podczas sobotniego grilla. 

Składniki:

Składniki:

kiełbasa 400 g
olej słonecznikowy 6 łyżek
przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
pieczywo wieloziarniste 4 kromki
masło 2 łyżki
czosnek (roztarty) 4 ząbki
ser żółty gouda tarty 1/2 szklanki
szczypiorek posiekany 1 pęczek
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
ogórki małosolne 6 sztuk

Zupa:

barszcz biały Kucharek 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany szaszłyk z kiełbasy z grzankami z ciemnego pieczywa

1. Kiełbasę kroimy na kawałki i nakładamy na patyczki do szaszłyków na przemian z cebulą.

2. Tak przygotowane szaszłyki, nacieramy przyprawą w płynie bez glutaminianu sodu połączoną z olejem i musztardą miodową.  

3. W misce łączymy masło z serem, czosnkiem, szczypiorkiem, mieszamy doprawiając do smaku przyprawą do potraw Kucharek.

4. Kromki smarujemy pastą serową i grillujemy na tackach aluminiowych.

5. Szaszłyki grillujemy z każdej strony na złoty kolor , podajemy z aromatycznymi grzankami i ogórkami małosolnymi.

6. Zupę przygotować według instrukcji na opakowaniu. 

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak