Grillowany szaszłyk z kiełbasy z grzankami z ciemnego pieczywa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Poznajcie niestandardowy przepis na grillowaną kiełbasę! Przygotujecie ją w formie szaszłyków z dodatkiem cebuli, grillowanego czosnku i grzanek z masłem czosnkowym. Do takiego dania świetnie sprawdzi się Barszcz Biały Kucharek . Takim zestawem z pewnością zaskoczycie swoich gości podczas sobotniego grilla. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa

    400 g
  • olej słonecznikowy

    6 łyżek
  • przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu

    2 łyżki
  • Musztarda miodowa Prymat

    2 łyżki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pieczywo wieloziarniste

    4 kromki
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek (roztarty)

    4 ząbki
  • ser żółty gouda tarty

    1/2 szklanki
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • ogórki małosolne

    6 sztuk

Zupa:

  • barszcz biały Kucharek

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kiełbasę kroimy na kawałki i nakładamy na patyczki do szaszłyków na przemian z cebulą.

2. Tak przygotowane szaszłyki, nacieramy przyprawą w płynie bez glutaminianu sodu połączoną z olejem i musztardą miodową.  

3. W misce łączymy masło z serem, czosnkiem, szczypiorkiem, mieszamy doprawiając do smaku przyprawą do potraw Kucharek.

4. Kromki smarujemy pastą serową i grillujemy na tackach aluminiowych.

5. Szaszłyki grillujemy z każdej strony na złoty kolor , podajemy z aromatycznymi grzankami i ogórkami małosolnymi.

6. Zupę przygotować według instrukcji na opakowaniu. 

 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat