Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany stek z wołowiny krzyżowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 2 plastry
sok z cytryny 3 łyżki
woda 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyzka (posiekana)
ząbki czosnku 3 szt (przeciśnięte przez praskę)
kumin 1/4 łyżeczki (mielony)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany stek z wołowiny krzyżowej

Wszystkie składniki marynaty wymieszałem razem i wlałem do szczelnej foliowej torebki, włożyłem steki, dokładnie obtoczyłem w marynacie i odłożyłem na kilka godzin ( mięsa nie trzymamy w lodówce ).
Rozgrzałem mocno grill, ułożyłem steki na ruszcie, zamknąłem pokrywę i na mocnym ogniu grillowałem 3-5 minut. Szczypcami (aby nie nakłuć mięsa) odwróciłem, po tym czasie steki przesunąłem w mniej rozgrzane miejsce i grillowałem jeszcze 5 minut. Steki były gotowe do zjedzenia po 5 minutach od zdjęcia z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 19.10.2016 13:34
Wygląda tak że już jestem głodna :)
Beatris 19.10.2016 13:17
Danie w sam raz dla takiego mięsożercy jak ja, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak