Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany stek z tuńczyka w czarnym sezamie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Szybkie, smaczne i przede wszystkim zdrowe damie, dla niecierpliwych.

Składniki:

tuńczyk 1 filet
sezam czarny 5 dużych łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Porada

Podajemy z dowolną sałatką, pieczonymi ziemniaczkami, bądź wcześniej ugotowaną kaszą.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany stek z tuńczyka w czarnym sezamie

Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie solimy, pieprzymy, po czym obtaczamy brzegi w sezamie. Kładziemy na tacce aluminiowej i grillujemy 3 min. z każdej strony. Tuńczyk najlepiej smakuje, gdy w środku pozostaje lekko surowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak