Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ser sorento z winogronami w syropie klonowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

potrawa

winogrona czerwone 1 galązka
syrop klonowy kilka łyżek
ser sorento 250 g

marynata

oliwa 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
Czosnek staropolski Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 płaskiej łyżeczki
cząber 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 płaskiej łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser sorento z winogronami w syropie klonowym

Ser kroimy w dość grube plastry ok. 1/5 cm.
Na marynatę mieszamy oliwę z ketchupem , czosnkiem, solą ziołową, pieprzem i cząbrem. Marynatą , z trzech stron smarujemy plastry sera i odstawiamy do lodówki na ok. 2 - 3 godziny.
Płuczemy winogrona , i przekrawamy na pół.
Zamarynowane plastry sera grillujemy tylko kilka minut z każdej strony.
Na tacce układamy też połówki winogron , zanurzone w marynacie.
Podajemy wszystko razem i polewamy syropem klonowym. Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 09.06.2016 15:05
super pomysł :)
Ola1young 30.05.2016 15:14
ciekawy przepis
dorota20w 30.05.2016 15:03
uroczy jezyk :)
berys18 25.05.2016 14:10
wygląda smacznie
krokus 24.05.2016 22:06
mniam, to musi być pyszne
Urszula Świeca 24.05.2016 19:55
Musi być smaczny.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak