Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ser kozi na liściach kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser kozi 200 g
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
oliwa 5 łyżki
liście sałaty kilka w/g uznania
folia

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser kozi na liściach kapusty

Na rozgrzanym grillu rozłożyć folię,ser kozi pokroić na plastry o grubości 12 mm,ułożyć
plastry na folii i odstawić,w misce do sałaty zmieszać ocet,1/4 łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu,wlać do oliwy cały czas mieszając tak ,aby uzyskać gęsty sos,dodać liście sałaty i dokładnie wymieszać,aby liście przykryły się sosem,następnie rozłożyć sałatę na talerze i odstawić, piec plastry sera na grillu przez 4 minuty,do momentu kiedy ser się podgrzeje jego spód zmięknie,po czym położyć zgrillowane plastry sera na sałacie,posypać czarnym pieprzem i podawać do stołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak