Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ser halloumi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ser halloumi 250 gram

Dodatkowo

olej 2-3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
pieprz

Porada

Ser posiada wysoką temperaturę topienia, więc idealnie nadaje się do grillowania, które sprawia, że ser zyskuje dodatkowych walorów smakowych i wcale się nie rozpływa.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser halloumi

Halloumi należy wyjąć z opakowania, delikatnie osuszyć, a następnie pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm.
Olej wymieszać z przyprawami.
Powstałą mieszanką posmarować (z jednej strony) każdy kawałka sera.
Całość umieścić na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i z wierzchu posmarować resztą oleju.
Ser grillować po 2-3 minuty z każdej strony, aż będzie lekko zarumieniony z zewnątrz i miękki w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:31
na pewno jest dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak