Grillowany schabowy na ostro ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    5 szt
  • sól morska

    2 szczypty
  • musztarda rosyjska

    3 łyżeczki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    4 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    100 ml
  • szpinak świeży

    50 g
  • oliwa

    10 ml
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    8 szt
  • papryka konserwowa

    4 szt
  • biały ocet balsamiczny

    5 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowany schabowy na ostro ze szpinakiem foto
Schab rozbijamy na większe kotlety. Doprawiamy solą z obu stron i lekko wcieramy.
Krok 2 - Grillowany schabowy na ostro ze szpinakiem foto
Dodajemy olej oraz przyprawę kebab gyros. Całość mieszamy. Dodajemy 3 łyżeczki musztardy rosyjskiej i mieszamy tak aby musztarda była z każdej strony. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Krok 3 - Grillowany schabowy na ostro ze szpinakiem foto
Pomidory kroimy na połówki i wrzucamy do miseczki. Dodajemy odrobinę octu balsamicznego.
Krok 4 - Grillowany schabowy na ostro ze szpinakiem foto
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Dodajemy szpinak przez 1 minutę macerujemy.
Krok 5 - Grillowany schabowy na ostro ze szpinakiem foto
Grillujemy nasze kotlety przez 2-3 minuty na stronę.
Krok 6 - Grillowany schabowy na ostro ze szpinakiem foto
Wykładamy nasze kotlety. Obok zmacerowany szpinak. Paprykę konserwową i pomidory. Doprawiamy ewentualnie czarnym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mala 14.11.2015 12:21
wart wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat