Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany schab na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

sos sojowy 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
ketchup pikantny 35 g
chili Prymat 1/2 płaskiej łyżeczki
Imbir kandyzowany 4 g (kilka cząstek)
ząbki czosnku 2
olej sezamowy 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku ok.1/3-1/2 łyżeczki
musztarda orzechowa 1/2 łyżeczki (opcjonalnie)

mięso

schab bez kości 370-400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany schab na ostro

Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir bardzo drobno siekamy.
Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce.
Mięso kroimy w ok. 1 cm plastry i obtaczamy w marynacie.
Miskę przykrywamy folią, wkładamy do lodówki najlepiej na 12 godzin.
Po tym czasie mięso oczyszczamy z marynaty i grillujemy z obu stron.
Najlepiej smakuje z konfiturą z jarzębiny lub żurawiny, podawany do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.11.2016 20:46
dobre smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak