Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg w ziołach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
czosnek 4 ząbki
pietruszka 2 gałązki
mięta 2 gałązki
koper 2 gałązki
oliwa
melisa 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg w ziołach

Rybę dokładnie myjemy. Na folii spożywczej aluminiowej posmarowanej odrobiną oliwy kładziemy jednego pstrąga oprószonego przyprawą Grill Klasyczny Prymat. Każdą rybę przyrządzamy z osobna. Do środka ryby wkładamy pokrojone ząbki czosnku i i zieleninkę.
Na wierzch ryby kładziemy resztę ziół. Rybkę przyprawiamy solą morską i pieprzem. Zakrywamy folię i tak przygotowaną rybę układamy na grillu. Grillujemy przez około 20 minut - w zależności od palącego się ognia.

Pachnąca aromatyczna ryba jest gotowa do spożycia.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 09.07.2013 16:19
Uwielbiam pstrąga.
Beatris 08.07.2013 22:58
Doskonale przygotowana rybka.
Megg 08.07.2013 18:47
uwielbiam grillowanego pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak