Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg w marynacie szczypiorkowo-ziołowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg patroszony 2 sztuki (po ok.250 g)
sól

Marynata

oliwa 6 łyżek
szczypiorek 1 pęczek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
zioła 1 łyżeczka (tajskie)

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg w marynacie szczypiorkowo-ziołowej

1. Ryby myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Dokładnie nacieramy solą.

2. Szczypior siekamy na duże paski, wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Pstrągi wrzucamy do marynaty i nacieramy. Odstawiamy na 20 minut do lodówki.

3. Po tym czasie ryby grillujemy na grillu lub patelni grillowej po ok 6-7 minut z każdej strony. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 20.05.2016 21:30
smaczna rybka
MałaMi89 20.05.2016 18:00
Jak tu smacznie :))
cukiereczek 20.05.2016 14:38
smaczna rybka
AZgotuj 20.05.2016 13:50
Kocham ryby, ta wygląda bardzo smacznie :)
KORAL 20.05.2016 13:46
Uwielbiam pstrąga... smacznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak