Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
rukola
gruszka 1 szt
orzechy włoskie
GORGONZOLA
masło
czosnek
sól, pieprz
ocet balsamiczny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Kroki postępowania

1
Oczyścić pstrągi, odciąć głowy, posolić. Do środka włożyć 2 plasterki masła i czosnek. Jeśli ktoś ma to polecam jeszcze rozmaryn.
Położyć na nagrzany grill na 4. Smażyć około 10 minut.
Krok 1 - Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą foto
2
Rukole opłukać. Pokroić gruszkę na cienkie plasterki i poddusić na miękko na masełku.
Krok 2 - Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą foto
3
Na rukoli ułożyć gruszki pokruszoną gorgonzolę i orzechy włoskie. Doprawić oliwą z oliwek, octem balsamicznym i trochę pieprzem.
Krok 3 - Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 30.01.2014 09:16
podoba mnie się to danie,bardzo apetyczne
Janina 30.01.2014 09:14
Świetne smaki;)
Paolcia 30.01.2014 09:05
smaczne :)
Romanowka 30.01.2014 09:01
bardzo aromatyczny pstrąg, z ciekawymi dodatkami i ładnie się prezentuje
ada.la 30.01.2014 08:47
ciekawe danie
brioszka 30.01.2014 08:36
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak