Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1,5 kg
cytryna 1
masło 4 łyżki
pietruszka zielona 1 pęczek
czosnek 6 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 pęczek
bazylia 6 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg

Rybę dokładnie myjemy, osuszamy i dzielimy na trzy porcje. Nacieramy w środku i na zewnątrz solą i pieprzem. Do środka nakładamy masło a także koperek, pietruszkę i bazylię. Czosnek obieramy i po 2 ząbki wkładamy do środka ryby. Cytrynę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Na Folię aluminiową wykładamy nadzianą rybę a na wierzch obkładamy plastrami cytryny. Zawijamy szczelnie folię i kładziemy na rozgrzany ruszt grilla. Pstrąga grillujemy około 25minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 20.06.2012 10:13
super
melonik 20.06.2012 10:13
super
Andysz 06.06.2012 06:54
pychota!;)
justys759 29.05.2012 18:57
smacznie i zdrowo :)
danusia19671 29.05.2012 16:57
Mogę się wprosić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak