Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany marynowany bakłażan

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2
czosnek
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz zielony ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany marynowany bakłażan

Bakłażana myjemy i osuszamy, kroimy na pół, a potem na grube plastry. Marynata: oliwa, kilka kropel octu, wyciśnięty na prasce czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie wszystko razem mieszamy. Układamy nasze bakłażany na grillu/patelni grillowej i smarujemy najpierw z jednej strony pędzelkiem z naszą marynatą, a potem z drugiej :) grilllujemy ok 4 minuty z kazdej strony :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.12.2014 13:41
super jedzenie
Seba 20.09.2014 13:22
aż ślinka cieknie
Christopher 07.07.2014 10:37
Bardzo lubimy grillowanego bakłażana i żaden grill nie obejdzie się bez niego i cukinii.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak