Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Grillowany łosoś z suszonymi pomidorami i kaparami

5.0
(16)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia
4 x 180 gram
suszone pomidory
8 sztuk
cytryna
1 sztuka

Marynata:

oliwa
0,5 szklanki
bazylia
1 pęczek
Sklep Prymat
rozmaryn
2 gałązki
suszone pomidory
4 sztuki
kapary
1 łyżka
Sklep Prymat
ocet balsamiczny
1 łyżka
limonki
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś z suszonymi pomidorami i kaparami

Filety z łososia norweskiego oczyścić, umyć i starannie osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Tak przygotowaną marynatą natrzeć rybę i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (im dłuższy czas marynowania, tym głębszy efekt smakowy grillowanej ryby).
Po zamarynowaniu łososia grillować przez około 10-15 minut na tackach aluminiowych lub grillu żeliwnym posmarowanym oliwą albo olejem. Aby otrzymać delikatną strukturę mięsa, należy grillować rybę owiniętą w aluminiową folię wysmarowaną oliwą z oliwek. Tak przygotowanego łososia podawać z warzywami, suszonymi pomidorami i cząstką cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.01.2019 15:23
Smakowita rybka.
bietka 02.01.2019 16:20
Bardzo smaczna rybka :)
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 11:46
Smakowita rybka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak