Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś z musztardą meksykańską

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z limonki 0,5 szt
tabasco 2 łyżeczka
marynowana papryczka jalapeno 2 plaster
musztarda meksykańska 2 łyżka
łosoś filet 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś z musztardą meksykańską

Filety z łososia nacieramy sokiem z limonki, sosem tabasco (ilość wg uznania, ja dałam około łyżeczkę na fileta) oraz drobno posiekaną papryczką.

Grillujemy z obu stron na rozgrzanym ruszcie.

Ja filety miałam zamrożone i grillowały się około 15 minut.

Gotowe podajemy z musztardą meksykańską oraz sałatką z avocado.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 13.06.2012 18:40
smaczny
Kekerboom 08.05.2012 15:32
pychotaaaa.
Habibi 08.05.2012 08:51
Uwielbiam łososia w każdej postaci - często piekę z musztardą.
GOSIA18 07.05.2012 12:46
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak