Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 350 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cytryna 2 plastry
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki
ziemniaki 5 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa
różyczki brokuła kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi

Kroki postępowania

1
Łososia dzielimy na dwa kawałki. Doprawiamy go solą, pieprzem oraz łyżeczką suszonego lubczyku. Na wierzchu układamy po plasterku cytryny. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi foto
2
Grillujemy na patelni ok. 5 minut z każdej strony.
Krok 2 - Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi foto
3
Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Obtaczamy je w lubczyku, solimy delikatnie solą z młynka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 10 minut. Ziemniaczki muszą być miękkie i chrupiące. Danie podajemy z ugotowanym brokułem.
Krok 3 - Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 09.06.2016 13:51
super rybka
KORAL 08.06.2016 21:24
Świetny łosoś...
Katarzyna59 08.06.2016 21:09
doskonale się prezentuje
cukiereczek 08.06.2016 17:33
apetyczne danie
ada.la 08.06.2016 13:44
pyszny obiadek
VioletoweKucharzenie 08.06.2016 12:12
Bardzo zdrowy i lekki obiad. Danie dzięki lubczykowi zyskuje bardzo wyrazistego smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak