Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
oliwa
100 g -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
5 g -
Marynata do mięs klasyczna Prymat
5 g -
kolendry Prymat (łyżeczka)
1 szt -
awokado
2 szt -
sok z cytryny
1/2 szt -
sok z limonki
1 szt -
sałata lodowa
1 szt -
kiełki słonecznika
100 g -
arbuz
400 g -
filet z łososia
600 g -
cebula czerwona
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika
Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.
Komentarze (6)