Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    100 g
  • Grill - przyprawa ziołowa

    5 g
  • marynata klasyczna Prymat

    5 g
  • kolendry Prymat (łyżeczka)

    1 szt
  • awokado

    2 szt
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • sok z limonki

    1 szt
  • sałata lodowa

    1 szt
  • kiełki słonecznika

    100 g
  • arbuz

    400 g
  • filet z łososia

    600 g
  • cebula czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukanego i dobrze wysuszonego łososia norweskiego ułożyć na tacce aluminiowej i upiec na grillu. Następnie rybę ostudzić i zalać marynatą przygotowaną z oliwy, przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat, soku z limonki i kolendry.

Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 13.12.2011 00:00
i zdrowo
msmariusz 12.12.2011 23:59
jak kolorowo
jolanta19 05.10.2011 16:53
muszą spróbować
Tika4444 15.03.2011 08:26
super
Barbara55 16.11.2010 16:34
nic specjalnego
gryczyn 24.09.2010 10:13
Wygląda bardzo apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat