Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś norweski po meksykańsku

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolendra świeża 1 pęczek
papryczka chili 1 szt
limonka 2 szt
czosnek 2 ząbki
filet z łososia 4 x 180 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa 0,5 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś norweski po meksykańsku

Filety z łososia norweskiego oczyścić, umyć i starannie osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Tak przygotowaną marynatą natrzeć rybę i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (im dłuższy czas marynowania, tym głębszy efekt smakowy grillowanej ryby). Po zamarynowaniu łososia grillować przez około 10-15 minut na tackach aluminiowych lub grillu żeliwnym posmarowanym oliwą lub olejem. Aby otrzymać delikatną strukturę mięsa, należy grillować rybę owiniętą w aluminiową folię wysmarowaną oliwą z oliwek. Tak przygotowanego łososia norweskiego podawać z salsą pomidorową ze świeżą kolendrą i filetowanymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.04.2014 23:44
pyszna ta rybka
mamusia1 09.04.2014 11:22
smaczna rybka
Magda60 03.04.2014 21:02
swietny przepis
dieta forum 19.06.2013 18:36
zrobiłam się głodna :) pyszny łosoś z grilla.... :)
Adamorek 25.05.2013 22:58
doskonała rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak