Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś na warzywnej salsie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 30 dag
ogórki konserwowe 3 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
chilli papryczka 1/2 szt
oliwki zielone 5 szt
oliwki czarne 5 szt
pieczraki konserwowe 6 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej rzepakowy
pasta pomidorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś na warzywnej salsie

Filet z łososia myjemy osuszamy usuwamy skórę i kroimy w paski. Każdy pasek nadziewamy na patyczek i solimy solą ziołową z każdej strony. Smażymy na patelni grillowej. Ogórki kroimy drobniutko, oliwki zielone i czarne odsączamy z zalewy i siekamy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Pieczarki odsączamy i także siekamy. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli. Mieszamy dodajemy olej rzepakowy , pastę pomidorową. doprawiamy pieprzem ,papryką słodką i solą do smaku. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Na zimną salsę nakąłdamy kawałki upieczonego łososia podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 28.01.2013 10:41
z pewnością bardzo dobre!
Silver Teaspoon 28.01.2013 10:39
pysznie
KasiaK90 28.01.2013 09:29
pychotka
cukiereczek 28.01.2013 09:13
super
iwa643 28.01.2013 08:59
Polecam bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak