Grillowany karmazyn

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg (karmazyn)
  • cukier palmowy

    1 łyżka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos rybny

    2 łyżki
  • sambal oelek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę filetujemy, usuwamy skórę.
Cukier, sos sojowy, sos rybny, sos sambal oelek mieszamy, marynujemy w nim filety rybne (w temp. pokojowej) przez 60 min.
Następnie grillujemy przez kilka minut z jednej i drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 29.06.2017 00:47
fajna rybka
norweska20 29.06.2017 00:11
rybka pierwsza klasa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat