Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany karczek z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 4 duże plastry

Marynata

cebula biała 2 duże
miód płynny 2 łyżeczki
ketchup pikantny 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
sól 1/4 łyżeczki
olej rzepakowy 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany karczek z cebulką

1. Cebulę kroimy w grube pióra i odkładamy. Karkówkę lekko rozbijamy. Wszystkie składniki marynaty oprócz cebuli dokładnie mieszamy.

2. Plastry mięsa wrzucamy do marynaty i dokładnie nacieramy. Wrzucamy cebulę i dokładnie mieszamy, aby każdy plaster był pokryty cebulą. Odkładamy na minimum półtorej godziny do lodówki.

3. Mięso (razem z cebulką) grillujemy po 4 minuty z każdej strony w grillu elektrycznym, po 7 minut na przykrytej patelni grillowej lub po ok 8-9 minut na grillu tradycyjnym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.11.2017 21:19
Bardzo smaczny karczek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak