Grillowany karczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata;

  • oliwa

    4 - 5 łyżek,
  • musztarda

    2 -3 łyżki, ( ostra)
  • sos sojowy

    2 łyżki,
  • keczup

    2 łyżki,
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka,
  • ząbki czosnku

    3 szt,
  • chili Prymat

    1 łyżeczka,

dodatkowo;

  • Karczek

    1,5 kg,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek pokroić w plastry umyć, osuszyć , lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Składniki na marynatę dobrze wymieszać.
Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron.
Następnie pookładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron.

Grillować do miekkości mięsa.

Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami , sałatką lub surówką albo po prostu z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 21.06.2017 18:30
Dziękuję za miłe komentarze, a grill Gosiu był masz racje nie obeszło sie bez grilla.;)
magdow 21.06.2017 13:15
superowy przepis ;]
gusia1000 21.06.2017 12:28
sezonowe jedzenie.
olkaaa 21.06.2017 11:53
bardzo lubię
Mniam 21.06.2017 11:39
Aż mi zapachniało takim mięskiem z grilla :)
mysza75 21.06.2017 11:35
jaki dobry karczek
gosia56 21.06.2017 09:12
no i był znowu grill a mięsko na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat