Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany karczek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata;

oliwa 4 - 5 łyżek,
musztarda 2 -3 łyżki, ( ostra)
sos sojowy 2 łyżki,
keczup 2 łyżki,
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka,
ząbki czosnku 3 szt,
chili Prymat 1 łyżeczka,

dodatkowo;

karczek 1,5 kg,

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany karczek

Karczek pokroić w plastry umyć, osuszyć , lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Składniki na marynatę dobrze wymieszać.
Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron.
Następnie pookładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron.

Grillować do miekkości mięsa.

Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami , sałatką lub surówką albo po prostu z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.06.2017 18:30
Dziękuję za miłe komentarze, a grill Gosiu był masz racje nie obeszło sie bez grilla.;)
magdow 21.06.2017 13:15
superowy przepis ;]
gusia1000 21.06.2017 12:28
sezonowe jedzenie.
olkaaa 21.06.2017 11:53
bardzo lubię
Mniam 21.06.2017 11:39
Aż mi zapachniało takim mięskiem z grilla :)
mysza75 21.06.2017 11:35
jaki dobry karczek
gosia56 21.06.2017 09:12
no i był znowu grill a mięsko na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak