Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1
ryż 1 woreczek
chińska mieszanka warzywna 1 szklanka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso pociąć na cienkie plastry, zamarynować w przyprawie garam masala i oleju. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami foto
2
Mieszankę warzyw usmażyć na oleju.
Krok 2 - Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami foto
3
Mięso piec na grillu z obu stron – dobrym rozwiązaniem jest grill elektryczny przykrywany wtedy od razu pieczemy obie strony.
Krok 3 - Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami foto
4
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Ryż dodać do usmażonych warzyw. Doprawić przyprawą curry. Wymieszać.
Krok 4 - Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami foto
5
Mięso prosto z grilla podawać z gorącym ryżem.
Krok 5 - Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak