Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany indyk z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 zabki
miód 1 lyzeczka
oliwa 5 lyzek
cukinia 1
sól
pieprz
indyk 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany indyk z cukinią

Kroki postępowania

1
Pierś indyka kroimy na kotlety i leciutko rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Przygotowujemy marynatę z miodu, wyciśniętego czosnku, oliwy z oliwek oraz przypraw.
Krok 1 - Grillowany indyk z cukinią foto
2
Każdy kotlecik smarujemy marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Indyka grillujemy na grillu (u mnie elektryczny).
Krok 2 - Grillowany indyk z cukinią foto
3
Cukinie myjemy, kroimy w plasterki i grillujemy plasterki z każdej strony ok. 2 minutki.
Krok 3 - Grillowany indyk z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 28.10.2012 21:42
Rewelacyjnie wygląda! Podoba mi się ten przepis!
czekoladka_m 28.10.2012 19:41
wygląda mega apetycznie;):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak