Grillowany indyk

Grillowany indyk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1 kg
  • szalotka

    3 szt
  • natka kolendry

    1/2 szkl
  • oliwa

    4 łyżki
  • tabasco

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • kumin

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości. Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem ,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem ,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na ruszcie na rumiany kolor z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

23.05.2015 15:54
mogę jednego kęsa?

Aleksandra/Olcia

23.05.2015 15:00
uwielbiam takie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat