Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany indyk

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
szalotka 3 szt
natka kolendry 1/2 szkl
oliwa 4 łyżki
tabasco 1 łyżka
jajko 1 szt
kumin 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany indyk

Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości. Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem ,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem ,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na ruszcie na rumiany kolor z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 23.05.2015 15:54
mogę jednego kęsa?
Aleksandra/Olcia 23.05.2015 15:00
uwielbiam takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak