Grillowany filet z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    1 szt.
  • oliwa z suszonych pomidorów

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sok z cytryny

  • wino białe wytrawne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia obrać ze skóry i usunąć ości. Pokroić według uznania.
Przygotować marynatę:
oliwę, sok z cytryny, wyciśnięty czosnek, przyprawy i odrobinę wina wymieszać ze sobą i zalać łososia.
Odstawić do lodówki.
Grillować na grillu, zapiekać w piekarniku lub na patelni.
Ja wybrałam grilla.
Trzeba uważać żeby za długo nie grillować, bo ryba stanie się sucha i niesmaczna. Wystarczy po kilka minut na jedną stronę. Mięso jest wtedy bardzo soczyste.
Pycha!! Smaczne i bardzo zdrowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 01.04.2015 09:20
chętnie bym się poczęstowała!
fotoviderek 31.03.2015 17:42
Wspaniała rybka :)
Anna169Hosz 31.03.2015 16:42
Az ślinka cieknie:)
Agnieszka-87-25 31.03.2015 16:42
wspaniałe to jest
Ania67 31.03.2015 16:36
bardzo apetyczny
adelajda 31.03.2015 15:37
uwielbiam łososia
Stenka 31.03.2015 14:44
tali lubię
Bernadeta1 31.03.2015 14:05
wygląda bardzo smacznie
jasiek 31.03.2015 13:56
piękny taki złocisty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat