Grillowany filet z kurczaka

Grillowany filet z kurczaka

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Mega petarda <3 Śmierdzi? Nie szkodzi…ser wymiata!
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • woda

    5 łyżeczek
  • oliwa

    100 mililitrów
  • sól

    1 łyżeczka
  • pasta z suszonych pomidorów

    4 łyżki
  • bazylia świeża

    1 garść
  • ser Havarti

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Nakłuwamy, marynujemy godzinę w wodzie wymieszanej z oliwą i solą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.

Wewnętrzne strony filetów (pary) smarujemy pastą pomidorową. Na każdej układamy listki bazylii.

Plastry sera zawijamy w rulon.

Z filetów robimy tzw. kanapki w środek umieszczając ser.

Na grilla z tym ;)

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy filetów kurczaka po 200 g każdy, pastę z suszonych pomidorów oraz sera Havarti Dantil.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat