Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z kurczaka

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Mega petarda <3 Śmierdzi? Nie szkodzi…ser wymiata!

Składniki:

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
woda 5 łyżeczek
oliwa 100 mililitrów
sól 1 łyżeczka
pasta z suszonych pomidorów 4 łyżki
bazylia świeża 1 garść
ser Havarti 4 plastry

Porada

W przepisie użyliśmy filetów kurczaka po 200 g każdy, pastę z suszonych pomidorów oraz sera Havarti Dantil.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z kurczaka

Filety oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Nakłuwamy, marynujemy godzinę w wodzie wymieszanej z oliwą i solą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.

Wewnętrzne strony filetów (pary) smarujemy pastą pomidorową. Na każdej układamy listki bazylii.

Plastry sera zawijamy w rulon.

Z filetów robimy tzw. kanapki w środek umieszczając ser.

Na grilla z tym ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak