Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet rekina z ryżem w warzywach

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek z rekina 600 g
sok z cytryny 1/2 szt
ryż jaśminowy 200 g
marchewki 2 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 duży
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet rekina z ryżem w warzywach

Ryż gotujemy wg przepisu (na sypko). Filety oprószamy solą ,pieprzem ,skrapiamy sokiem z cytryny. Owijamy w folię spożywczą ,wkładamy do lodówki na min 30 min. Pora siekamy ,marchew i seler kroimy na drobną kostkę. Masło rozpuszczamy na głębokiej patelni ,mieszamy z oliwą i podsmażamy warzywa. Dodajemy odcedzony ryż ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy 7-9 min. Posypujemy posiekaną natką. Jednocześnie grillujemy na ruszcie filety z rekina po ,4 min z każdej strony. Podajemy na smażonym ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 25.05.2015 11:43
W Tesco ;)
dumel87 24.05.2015 21:39
tylko gdzie tu rekina upolować :)
Katarzyna59 24.05.2015 21:36
ciekawa propozycja
Łukasz15 24.05.2015 21:31
Bardzo apetyczny
Futka 24.05.2015 21:10
Wyśmienita i cudowna propozycja! :) Niebo dla podniebienia :D
gosia1988 24.05.2015 20:02
smakowicie wygląda
cooked 24.05.2015 19:50
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak