Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany dorsz zczosnkiem niedźwidzim

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1 szt, średni
oliwa 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka sproszkowany
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany dorsz zczosnkiem niedźwidzim

Kroki postępowania

1
Dorsza oczyścić i umyć ,osuszyć ręcznikiem papierowym .
Krok 1 - Grillowany dorsz  zczosnkiem niedźwidzim  foto
2
Polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny . Posypać pieprzem ,czosnkiem niedźwiedzim i przyprawą do .Odstawić na 30 -35 minut do lodówki .
Krok 2 - Grillowany dorsz  zczosnkiem niedźwidzim  foto
3
Wyjąć z lodówki 10 minut wcześniej aby ryba była w temperaturze pokojowej i włożyć na rozgrzaną patelnię grillową lub elektryczny grill. Grillować po 3 minuty z każdej strony .
Krok 3 - Grillowany dorsz  zczosnkiem niedźwidzim  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 25.06.2017 13:55
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak