Grillowany dorsz zczosnkiem niedźwidzim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 szt, średni
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    1/2 łyżeczki
  • czosnek niedźwiedzi 

    1 łyżeczka sproszkowany
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • pieprz cytrynowy

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowany dorsz  zczosnkiem niedźwidzim  foto
Dorsza oczyścić i umyć ,osuszyć ręcznikiem papierowym .
Krok 2 - Grillowany dorsz  zczosnkiem niedźwidzim  foto
Polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny . Posypać pieprzem ,czosnkiem niedźwiedzim i przyprawą do .Odstawić na 30 -35 minut do lodówki .
Krok 3 - Grillowany dorsz  zczosnkiem niedźwidzim  foto
Wyjąć z lodówki 10 minut wcześniej aby ryba była w temperaturze pokojowej i włożyć na rozgrzaną patelnię grillową lub elektryczny grill. Grillować po 3 minuty z każdej strony .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 25.06.2017 13:55
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat