Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany Camembert z żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 2 szt
frytki
rukola
pomidor
żurawina
rozmaryn
przyprawy
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany Camembert z żurawiną

Kroki postępowania

1
Dokładnie umyć ziemniaki, pokroić w ćwiartki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym przyprawić rozmarynem tymiankiem i solą, dodać oliwę z oliwek. Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 1 - Grillowany Camembert z żurawiną foto
2
Opłukać rukole, pokroić pomidora, rozłupać orzechy włoskie.
Rozłożyć na talerzu, przyprawić solą i przyprawami, oblać oliwą z oliwek.
Krok 2 - Grillowany Camembert z żurawiną foto
3
Ustawić elektryczny grill na 3, opiekać ser camembert do zrumienienia.
Podawać z żurawiną :P
Krok 3 - Grillowany Camembert z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 29.12.2013 22:46
pyszne danie
kasienka23 18.11.2013 19:43
poezja smaku :)
Ola1984 18.11.2013 18:36
Uwielbiam camembert na ciepło, u mnie z reguły w panierce z otrębów i oczywiście obowiązkowo z żurawiną.
Poison1988 18.11.2013 16:46
pychotka :) uwielbiam - a żurawina to dodatek najlepszy jaki być może ;)
iwi 18.11.2013 15:52
Super przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak