Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ser i sos:
-
ser camembert
4 sztuki -
gruszki
2 sztuki -
masło klarowane
2 łyżki -
sok z cytryny
1 sztuka -
żurawina suszona
2 łyżki -
morele suszone
8 sztuk -
miód wielokwiatowy
2 łyżki -
wino białe wytrawne
1/2 szklanki -
Kardamon mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżki
Sałatka:
-
rukola
1 pęczek -
kapary
1 łyżka -
orzeszki pinii
2 łyżki -
pomidory suszone Smak
8 sztuk
Do smaku:
-
Chili z solą morską Prymat w młynku
Do dekoracji:
-
bazylia świeża
kilka listków
Przepis i sposób przygotowania Grillowany camembert z sałatką z rukoli
Gruszki smażymy na maśle, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy żurawinę, morele, miód, wino, kardamon, imbir i sól z chili.
Ser podpiekamy na patelni ryflowanej lub grillu.
Rukolę mieszamy z kaparami, suszonymi pomidorami, olejem z ziołami z suszonych pomidorów, orzeszkami pinii i doprawiamy do smaku.
Smażony ser układamy na aromatycznych owocach i podajemy z sałatką z rukoli z listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)