Grillowany camembert z sałatką z rukoli

Grillowany camembert z sałatką z rukoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Grillowany ser camembert z sałatką z rukoli to jest idealna propozycja na kolację w gronie przyjaciół. Podajcie ten ser z gruszką, której słodki smak genialnie komponuje się kremową nutą camemberta i doprawcie odrobiną przypraw korzennych - kardamonu i imbiru.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ser i sos:

  • ser camembert

    4 sztuki
  • gruszki

    2 sztuki
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • morele suszone

    8 sztuk
  • miód wielokwiatowy

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
  • Kardamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżki

Sałatka:

  • rukola

    1 pęczek
  • kapary

    1 łyżka
  • orzeszki pinii

    2 łyżki
  • pomidory suszone Smak

    8 sztuk

Do smaku:

  • Chili z solą morską Prymat w młynku

Do dekoracji:

  • bazylia świeża

    kilka listków
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowany camembert z sałatką z rukoli

Gruszki smażymy na maśle, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy żurawinę, morele, miód, wino, kardamon, imbir i sól z chili.

Ser podpiekamy na patelni ryflowanej lub grillu.

Rukolę mieszamy z kaparami, suszonymi pomidorami, olejem z ziołami z suszonych pomidorów, orzeszkami pinii i doprawiamy do smaku.

Smażony ser układamy na aromatycznych owocach i podajemy z sałatką z rukoli z listkami świeżej bazylii.  

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat