Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany boczuś z dipem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 300 g
jogurt naturalny 4 łyżki
majonez 3 łyżki
sól
pieprz
Kolendra cała Prymat
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany boczuś z dipem czosnkowym

Boczek kroję w plastry ok 0,5cm. Mój kawałek był długi i podłużny dlatego moje plastry wyszły kwadratowe i powiem Wam że taki kształt i rozmiar mi odpowiadają najbardziej. Każdy plaster obtaczam w przyprawach i ziołach wg uznania - ja użyłam pieprzu czarnego, papryki słodkie, kolendry i trochę majeranku. Tak przygotowane mięsko wrzucam na grilla. W tym czasie robię sos: w miseczce mieszam majonez ze śmietaną 18%. Czosnek obieram, wyciskam i dodaje do sosu. Następnie dodajemy przyprawy również wg upodobań - ja sól, pieprz. Można dodać suszony koperek lub np świeży szczypiorek. Całość ładnie mieszam. Ugrillowany boczuś podaję właśnie z takim sosem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.09.2012 09:51
idealne połączenie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak