Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan z warzywną salsą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
olej lniany 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cebula czerwona 1 szt
awokado 1 szt
pomidor 2 szt
natka pietruszki
limonka
szczypiorek
korniszony 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan z warzywną salsą

Bakłażana myjemy i kroimy w długie plastry. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Płuczemy i grillujemy na patelni grillowej lub grillu. Awokado obieramy i kroimy drobno. Cebule obieramy i siekamy. Pomidory parzymy i obieramy z skórki. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy. Korniszony kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy. Dodajemy sok z limonki , olej lniany sól i pieprz do smaku . Salsę chłodzimy i zimną nakładamy na bakłażana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 18.04.2014 16:33
świetny, taki nadziany
Magda24 13.03.2013 12:08
smaczne jedzenie
Pomocnik 10.03.2013 15:44
ale ślicznie, super
Katarzyna/kate1980 07.03.2013 22:27
ojej jakie fajne te bakłażany
marianp20 07.03.2013 17:43
super przepis, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak