Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan z świderkami i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 paczki
bakłażan 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
kukurydza kolba młoda 2 szt
szczypior
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sos chili 2 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan z świderkami i kukurydzą

Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej . Kukurydzę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko . Dodajemy sól,pieprz do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 25.08.2012 07:43
apetycznie wygląda;-)
iwa643 25.08.2012 06:57
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak