Grillowany bakłażan z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1
  • pomidory krojone z puszki

  • czosnek

  • pieprz

  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażan umyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Posypać przyprawą do grilla i pietruszką lub koperkiem. Grillować w piekarniku (zimą) lub na świeżym powietrzu.
Pomidory doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko zmiksować blenderem na gładką masę.
Gotowe bakłażany podawać z sosem pomidorowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 16.01.2014 15:01
samo zdrowie, dzienna porcja warzyw zaliczona :)
[email protected] 17.06.2013 08:54
muszę spróbować :)
Grażyna13 03.04.2013 17:40
Pycha, moje smaki :)
ONY_za_kare 28.03.2013 13:22
proste a smaczne! super
eliza135 12.11.2012 08:58
ciekawe
cukiereczek 18.10.2012 11:15
zapowiada się smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat