Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ser feta 200 g
pieprz
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan z fetą

Bakłażana kroimy na cienkie plasterki i posypujemy solą. Odkładamy na 15 minut, aż puści soki, usuwamy je papierowym ręcznikiem. Następnie smarujemy delikatnie plastry bakłażana oliwą i wrzucamy na patelnię grillową. Pieczemy po ok minucie z każdej strony. Ser feta rozgniatamy i doprawiamy pieprzem. Na każdy plaster bakłażana nakładamy ser i zwijamy w rulonik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak