Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany bakłażan otoczony dressingiem z dodatkiem granatu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałatka z bakłażana

bakłażan 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
oliwa
oliwki zielone kilka
orzechy nerkowca 1 łyżka posiekane

dressing

granat 1/4
oliwa 2 łyżki
miód 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany bakłażan otoczony dressingiem z dodatkiem granatu

Bakłażana pokroić w plastry (nie za cienkie). Posypać solą, ziołami prowansalskimi i polać oliwą z oliwek. Grillować na rozgrzanej patelni z obydwu stron tak aby pojawiły się paski oraz bakłażan był miękki.
Oliwki kroimy drobniej a nerkowce siekamy.
Składniki dressingu mieszamy razem z owocami granatu.
Zgrillowane bakłażany kładziemy na talerz, polewamy dressingiem oraz dodajemy oliwki oraz nerkowce.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 02.09.2014 20:01
Pysznie podany.
Lis 02.09.2014 14:57
Ekstra zrobiony bakłażan:)
barbara11561 02.09.2014 14:50
swietnie wygląda
Ania84 02.09.2014 14:25
świetny pomysł na bakłażana
R'n'G Kitchen 02.09.2014 13:14
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak