Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany baklażan

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan
ulubione zioła
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany baklażan

Aby bakłażan nie był gorzki, po pokrojeniu go na plastry posypujemy go obficie solą i zostawiamy na około pół godziny. Potem płuczemy na sicie i osuszamy. Posypujemy ulubionymi ziołami ( ja dałam rozmaryn, tymianek i majeranek), pieprzem czarnym i ziołowym i grillujemy po kilka minut z obu stron. Możemy to zrobić też na posmarowanej cienko olejem patelni grillowej. Podajemy z dipem na bazie jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 24.02.2012 13:42
mniam
Goya 24.10.2011 11:10
mniam
goofy9 10.07.2011 21:52
uwielbiam bakłażany
Mati13 03.03.2011 20:40
smaczne
Joanna108
Joanna108 17.12.2010 10:18
też taki robię latem
SmacznaPyza 19.11.2010 19:14
lubię z czosnkiem i oregano
Dorota76 14.11.2010 19:20
bardzo lubię
Goya 28.10.2010 11:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak