Grillowany baklażan

Grillowany baklażan

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

  • ulubione zioła

  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Aby bakłażan nie był gorzki, po pokrojeniu go na plastry posypujemy go obficie solą i zostawiamy na około pół godziny. Potem płuczemy na sicie i osuszamy. Posypujemy ulubionymi ziołami ( ja dałam rozmaryn, tymianek i majeranek), pieprzem czarnym i ziołowym i grillujemy po kilka minut z obu stron. Możemy to zrobić też na posmarowanej cienko olejem patelni grillowej. Podajemy z dipem na bazie jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

24.02.2012 13:42
mniam

Goya

24.10.2011 11:10
mniam

goofy9

10.07.2011 21:52
uwielbiam bakłażany

Mati13

03.03.2011 20:40
smaczne

Joanna108

17.12.2010 10:18
też taki robię latem

SmacznaPyza

19.11.2010 19:14
lubię z czosnkiem i oregano

Dorota76

14.11.2010 19:20
bardzo lubię

Goya

28.10.2010 11:58
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat