Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ananas z miodem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas świeży 1 duży
miód płynny 10 dkg
listki melisy do dekoracji
lody 6 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ananas z miodem

Ananasa ostrożnie kroimy wzdłuż na ćwiartki,tak aby przy każdym kawałku został fragment \"pióropusza\" z liści.Kładziemy na rozgrzanym grillu,pieczemy około 10 minut.Aby ananas się nie przypalił,przed ułożeniem go na ruszcie można posmarować go odrobiną masła.Gotowy owoc układamy na talerzu,polewamy miodem.Podajemy z lodami,dekorujemy listkami melisy.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 03.12.2013 08:45
wspaniały deser
Krystyna32 12.02.2012 09:44
pycha
AgaS10 15.09.2011 19:43
dla mnie bomba:)
Ania67 30.05.2011 09:04
ciekawy przepis
Haneczka1 25.05.2011 16:24
uwielbiam ananasa :) grillowanego jeszcze nie jadłam ale teraz to się zmieni :)
Justyna Jussstiii 24.05.2011 08:56
smaczne
Justyna Jussstiii 23.05.2011 14:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak