Grillowany ananas

Grillowany ananas

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas świeży

    1 średniej wielkości
  • lody waniliowe

    4 gałki
  • bita śmietana

  • listki melisy

    do dekoracji
  • czekolada gorzka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananas obieramy ze skórki, przekrawamy na połowę i kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm. Tak przygotowany grillujemy z każdej strony po około 10 minut.
Gotowy porcjujemy na talerze. Podajemy z gałką lodu oraz bitą śmietaną.
Całość oprószamy startą czekoladą oraz dekorujemy melisą.
Jadwiga/Jaga85
Taki ananas to doskonały deser na zakończenie przyjęcia grillowego. Zamiast lodów możemy go podać polany czekoladowym sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

03.06.2014 00:18
Smaczny, zdrowy.

marcia7

14.05.2014 16:46
pyszny deser

dwa pokoje z kuchnią

14.05.2014 15:03
Wygląda super! Ja wybieram opcję z lodami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat