Grillowania łopatka wieprzowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna, marynowana wcześniej i zgrillowana - łopatka wieprzowa<3

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • łopatka wieprzowa

    800 gramów
  • sok pomidorowy

    330 mililitrów
  • olej rzepakowy

    50 mililitrów
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • posiekane listki tymianku

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona XXL

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekane zioła wrzucamy do soku pomidorowego wymieszanego z olejem i przyprawami. Marynatą zalewamy mięso, odstawiamy na 24 godziny.

Po tym czasie, plastry mięsa grillujemy z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat