Grillowane ziołowe filety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • bazylia otarta Prymat

    1/2 łyżeczki
  • rozmaryn

    1 szczypta
  • tymianek

    1 szczypta
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej

    5 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowane ziołowe filety foto
Każdy filet przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać cztery płaty mięsa.
Krok 2 - Grillowane ziołowe filety foto
Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski. Dodać do niego wszystkie zioła, sól, przyprawę do kurczaka i olej.
Krok 3 - Grillowane ziołowe filety foto
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Grillowane ziołowe filety foto
Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso i odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 5 - Grillowane ziołowe filety foto
Po tym czasie zamarynowane mięso kłaść na rozgrzany grill lub patelnię grillową.
Krok 6 - Grillowane ziołowe filety foto
Grillować na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 18.05.2014 13:13
Moje smaki, pycha :)
norweska20 16.05.2014 23:34
zawsze lubiane w moim domu:)
berys18 16.05.2014 21:22
bardzo smakowite
Aannkaa82 16.05.2014 20:54
bardzo apetyczne mięsko
IwonaDD 16.05.2014 19:00
pyszne mięsko
Anna133 16.05.2014 15:56
to musi smakować wybornie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat