Grillowane ziemniaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Młode ziemniaczki z grilla bardzo smaczne z grillowanymi dodatkami albo też z innym dodatkiem, np surówki.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ziemniaki z grilla

  • ziemniaki

    1 kilogram
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka mielona

    1.5 łyżeczki
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • zioła

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek rozcieramy albo rozgniatamy w prasce i łączymy z papryką solą i ulubionymi ziołami. Dodajemy trochę oleju i mieszamy.

Ziemniaki szorujemy i osuszamy, przekrawamy na pół i nakładamy na połówkę po trochu przygotowanych przypraw.

Przykrywamy drugą połówką i każdy tak przygotowany ziemniak zawijamy w kawałek folii aluminiowej. Grillujemy ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat