Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane wołowe kofty

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dkg
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
woda 1/4 szklanki
ajvar 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
kolendra mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane wołowe kofty

Mięso wraz z cebulą zmielić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz resztę składników. Wyrobić jednolitą masę. Odstawić na całą noc do lodówki, aby mięso naszło przyprawami. Na drugi dzień mięsem oblepić patyczki do szaszłyków (do połowy). Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak