Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane wątróbki z kurczaka owinięte boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dkg
wędzony boczek 10 plasterków
tymianek 1 łyżeczka
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane wątróbki z kurczaka owinięte boczkiem

Wątróbkę myjemy, osuszamy ręcznikiem i posypujemy tymiankiem. Zostawiamy w chłodnym miejscu na ok 30 minut. Ser kroimy na małe kawałki, tyle ile mamy kawałków wątróbki. Każdy kawałek wątróbki układamy na plasterku boczku, układamy kawałek sera i zawijamy. Grillujemy z każdej strony, najlepiej na tacce. Polecam, smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 23.10.2014 11:23
ciekawy pomysł na kurczaka
Beatris 23.10.2014 10:13
Fajny pomysł:) Grillowanej wątróbki jeszcze nie jadłam, zapowiada się pysznie:)
Czyki 22.10.2014 21:30
asiczekz wpadaj szybciutko :)
asiczekz 22.10.2014 21:20
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak