Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane warzywa na rukoli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
pietruszka 1 szt
cukinia 1 szt
oliwa do smaku
rukola 2 garsci
pieczarki 10 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa na rukoli

Paprykę pokroić na cząstki omijając gniazda nasienne. Pietruszkę obrać i pokroić na plastry po jej długości. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry a cukinię w ukośne plasterki. Warzywa skropić oliwą z oliwek, oprószyć do smaku solą zioła i ziołami.

Grillować lub smażyć na patelni grillowej.

Rukolę wyłożyć na talerze skropić oliwą.
Na rukolę wyłożyć warzywa.

Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:17
Zdrowo i smacznie.
msmariusz 08.06.2015 22:36
ślicznie i smacznie
miodunka 05.06.2015 16:50
bardzo lubię grillowane warzywa , super!!
Janina 05.06.2015 14:52
Bardzo lubię grillowaną cukinię z sosem czosnkowym;)
gosia561 05.06.2015 12:04
fajne na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak