Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

  • dwie papryki

  • trzy cebule

  • sól, pieprz do smaku

  • gałka muszkatołowa

  • Papryka słodka mielona Prymat

    (wędzona)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane warzywa

Baklażana kroimy w plastry i solimy, po pół godzinie płuczemy i suszymy- inaczej może być gorzki. Paprykę kroimy w szerokie pasy, cebulę w plastry. Solimy i przyprawiamy. Kładziemy na wysmarowaną olejem patelnię grillową i smażymy po kilka minut z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

ben-ka 13.06.2012 09:13
bardzo lubię takie grillowane warzywka,są pyszne.
pacpaw 25.05.2012 23:27
świetny dodatek do grillowanego mięsa
angelika14 12.05.2011 15:14
oj zjadłabym sobie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat